Ny bil

Hej alla små saftflaskor <3 
Sitter just nu i min farmor och farfars bil och har precis lämnat av pappas gamla bil på Farfars jobb där den kommer få stå några dagar innan den åker till skroten. 
Följde med pappa ut till Tjörn där han skulle kolla på en ny bil. Och vi åkte därifrån med en också :) Det är en väldigt fin bil och pappa var lite väl taggad tycker jag xD 
Så nu är vi påväg tillbaka för att hämta den från en parkering utanför farmor och farfar. Japp så sen ska vi väl åka hem.. Äta.. Kanske köpa godis för att vi båda är godissugna :P 

Det blev inget stall igår, det är därför inga videos eller inlägg från det. Hostade som en jävla damphostare. Så det var väldigt synd då jag verkligen vill vara i stallet så ofta jag bara kan. Älskar verkligen det hästliv jag lever <33

Men alltså fan jag klarar inte av det mer snart. Jag vill så jävla gärna ha egen häst just nu. Många runt omkring mig får egen häst, medryttar häst.. 1 från min ridgrupp åker runt och provrider.. En annan har inte bestämt sig om hon ska skaffa egen eller medryttarhäst. Och nu till hösten ska jag ju börja strömma också.. Inte för att jag ska börja hästlinjen, men jag vill ha kvar hästar i mitt liv och är så trött på ridskola alltså. Jag känner att jag lär mig mer om jag skulle ha egen, då jag kan variera träningen och träna på det jag tycker att jag behöver. Massa fördelar alltså. 
+ jag skulle ha något att blogga om varje dag! Vilket skulle fått det bli roligare att blogga, och roligare att läsa ;)

Men i alla fall.. Ska försöka bli frisk nu. Vi hörs!! 


//VICTORIA

Princess ~ 2 Videos

 
Denna videon var lite eeeh att redigera, för att det var egentligen bara slutet som hade bra kvalité.. och det är roligare att redigera videos med bra kvalité än med dom utan. Men nu.. En video som jag faktiskt är väldigt nöjd med..
 
 
 
//VICTORIA

Hoppning på Princess 💕

Gick verkligen hur bra som helst! Helt plötsligt när jag hade hoppat upp på hästryggen fick jag en sån sjuk kick av självförtroende. Vi värmde upp på stora A volten innan vi skulle hoppa.

Jag var först. Jag skulle börja med att hoppa ett hinder på medellinjen, och sedan hoppa ett räcke på kvartslinjen. Hon skötte det jätte bra och Kristina berömde mig med att säga: Jätte bra, du ger henne väldigt mycket självförtroende där.

Sen skulle vi hoppa samma fast andra hållet. Det gick också bra, fick lite ojämna språng men det gick bra ändå :) 
Fick lite mer beröm och sedan skulle vi hoppa en båge. Hon hoppade första bra trots att svängen blev snäv, men andra hindret sprang hon förbi. 
Aja okej igen.
Hon sprang förbi igen. Nu blev både jag och Kristina irriterade och jag tog en kort sväng och hoppade hindret i trav, men sedan var det skräckmomentet borta! Lite mer beröm.

Sedan skulle vi hoppa hela banan. Först hindret på medellinjen, sen räcket på trekvartslinjen och sedan tillbaka över hindret på medellinjen. Efter det var det bågen. Gick HUUUUR bra som helst verkligen!!! Hon hoppade jättebra, lite stort på sista men det var såå härligt! 
Efter det kom Kristina fram till mig och hon log. Hon klappade Sessan på halsen och sa en sak som jag nästan började gråta av glädje för.. 
"Har bara en sak att säga Vickan.. Herregud va du har utvecklats under tiden jag har haft er! Så följsam i alla lägen! Det kommer gå bra för dig i framtiden!" 

HSPJSÖSVAÄS

I alla fall. Nu ska jag äta och duscha sen ska jag försöka sova bort min förkyldning.. Love y'all! 


//VICTORIA

Fotografering ~ Stallet 17 Maj

 
 
Så.. detta var väl egentligen dom fotona som blev dom bästa.. förutom den på Lisen, har finare ;)
Sen den sista är väl mest på skoj typ <3 Men i alla fall.. alldeles strax kommer det ett inlägg om dagen.. ha det så bra alla cheesecakes :*******
 
//VICTORIA
 
 
 
 

Drömmen om egen häst

Detta kommer bli ett jävligt långt inlägg.. Men ha tålamod, för att jag tror ni egentligen vill läsa detta..
Jag tror att alla ryttare drömmer om en egen ponny eller häst. Jag gör det till exempel. Ett annat exempel är att jag har en kompis som rider och inte vill ha en häst. 
Men i vilket fall som helst.. 
Det jag egentligen vill göra, är att göra ett inlägg där jag skriver att jag tycker man ska leta efter i en häst. Och det kommer jag nu också göra. (Jag kommer skriva lite exempel på vad jag skulle vilja ha och så :3)
LETS GET STARTED

1. Ridit tillräckligt länge.
Men detta menar jag att man bör ha ridit i ca 2 år, så man vet att detta är en sak som jag inte kommer ge upp om. Jag kommer fortsätta rida och kommer inte tröttna någon tid framöver. Sen borde man vara hästkunnig och veta vad en häst behöver för att må bra.

2. Storlek på häst
Detta är en av sakerna som stör mig mest, det är personer som köper hästar som är för små eller för stora. Jag har sett många gånger små barn som rider på sina maxade D-ponnyer. Och jag har även sett långa ryttare, ridandes på små B-ponnys. Och det stör mig mer än något annat. Inse din längd och vikt. Du behöver inte skaffa en högre häst än du behöver för att ha den längre.. Man ska inte köpa en häst att växa. Samma sak som att köpa kläder som är för stora bara för att få ha kvar dom något extra år. Till exempel, jag är runt 170 cm och har väldigt långa ben. Jag ska inte ens ha en ponny. Jag ska ha en liten storhäst från 155-160cm i mankhöjd ungefär. Jag väger inte mycket så jag behöver inte någon viktbärande häst. 

3. Drömmar och mål
Hästar är underbara, och det är klart.. Jag önskar mig en egen häst för att bland annat kunna ha kul med den. Men  det är fortfarande viktigt att ha mål med sin ridning. Till exempel att kunna tävla SM i hoppning.. Eller kunna vinna en dressyrtävling. Vad det än är så är det sjukt bra motivation att fortsätta försöka när det går skit. 
Själv så är min dröm att kunna hoppa 1 meter i bana. Och att tävla i både hoppning och dressyr med en häst jag litar på. 
Och detta leder till steg nummer fyra..

4. Ta hjälp
Ta hjälp av bra tränare. Man kan inte träna hela tiden själv. Man kan tappa en del av sin erfarenhet och man lär sig i en annan takt. Det är väldigt nyttigt att få synpunkter från tränare man litar på. Till exempel, om jag kunde, skulle jag vilja träna för Elin i dressyr om jag hade egen häst. (Ägaren av GGPK's dotter) och min nuvarande ridlärare som tränare i hoppning. 

5. Temperament och nivå
Skaffa inte en häst med ett temperament ni inte klarar av.  Samma sak, skaffa inte en tävlingshäst som kostar 100.000 om du bara hoppat 60cm och ridit i 3 år. Och snälla.. Försök att inte skaffa en häst som är 'fin'.
En bra häst har ingen färg.

Det var väl allt jag tänkte på just nu. Tänkte skriva en sammanfattning på alla exempel jag gav..
Jag skulle ha en häst runt 155cm hög. 
Hästen skulle vara positiv och arbetsvillig. Någon som jag kan lita på i alla lägen. Jag skulle satsa på hoppningen, men träna dressyr lika seriöst. Jag skulle försöka rida för tränare en eller två gånger varje vecka eller varannan. Vårat mål skulle vara att hoppa en bana på 1 meter och vinna en LC i dressyr. 

Det var det. Tack om ni orkade läsa hela. Hoppas detta får er att tänka lite om att skaffa och äga en egen pålle :3
Det var väldigt rolig att skriva om det i alla fall :) HA DET SÅ BRA <333 
Redigerad av Tessan (nattstad.se/tessanshastblogg) <3 

//VICTORIA


Sin egna åsikt är viktigare än någon annans..

Detta kan tas på flera sätt. Jag säger inte detta till er som tycker att allt ska cirkulera runt dig. Utan för dom som jag, men lite sämre självförtroende. 
Kom precis på en sak, vilket fick mig att skriva detta.. Att bland annat jag, bryr mig förmycket om folks åsikter. Jag styr mitt liv så att jag inte ska få kritik. När jag klädde mig förra veckan.. Tänkte jag bara: Jag tar på mig det jag brukar så jag inte väcker så mycket uppmärksamhet. Jag sätter upp mitt hår i en hästsvans som jag brukar göra.
Om detta är en av er.. 
Jag ska skita i allt nu. Jag ska köra mitt race till sommaren nu och fortsätta efter det. Tycker ni också ska göra det.

Ett litet random inlägg bara men kände för att skriva ett litet inspiration inlägg en tisdag morgon. Ha det bra ❤️

//VICTORIA

Stallet igår - Dagen idag

Hej alla fulla godispåsar ❤️
Idag är det söndag igen.. Varför tar det så lång tid för helgen att komma och så kort tid för att den ska sluta igen?!
Är just nu påväg hem från Bernt och ska sen till Kållered med Tessan och Bellis ett litet tag :D Dom stänger vid 5 så ska antagligen bara titta lite i affärerna och sedan äta innan vi åker hem igen xD
Men roligare än att sitta hemma och sörja söndagen. 

Igår var det stallet! Kom dit vid 7.45 och började med Lisen. Gjorde iordning 5 hästar! :O Dom var:
Lisen, Zingo, Nancy, Kawango & Smartie! 
Sen gjorde jag deras betfor blandning och sedan gjorde jag och Bella höpåsar, mockade hagar, krattade och fyllde på vatten i hagarna :) Sen red vi! Jag red... LISEN <3333
Dom andra red:
Bella - Metro
Linn - Princess 
:-) - Prinsen
Det gick skit bra verkligen! Var jätte kul! 
Sen var det kalas så då ledde jag i kanske 1 kvart sen gick jag och Linn och åt korv medans Bella och :-) Ledde resten xD 
Efter det fick vi en låda Dammsugare och kokosbollar av ägaren så då satt vi och åt det haha xD 
När alla hade åkt hem ville vi stanna kvar lite längre, så vi gick in i ridhuset och tog fram några krattor, sockerbitar, hinderstöd och bommar och gjorde en liten bana typ på 8 hinder som vi hoppade sen. Jag och Bella hoppade jätte mycket olika banor och dog av bristen av syre haha :P 

Men ja.. Det var väll allt.. Mamma och Tessan hämtade mig vid halv 6 typ.. Dom andra åkte hem tidigare så jag fyllde bara på vatten i 2 hagar vi hade missat och diskade av koppen vi ger hästarna maten med. Det var väl det! 

Ha det så bra!!  




//VICTORIA

I skolan bajsbajs

Har precis haft Nationella i matte och ska nu ha lektion.. I matte. 
Fan va skoj alltså.
JAG VILL SOVA.

Ska gå har lektion om 6 minuter. bajs ❤️


//VICTORIA


Ridningen på Princess igår

Hej alla krossade glas!
Jag hann inte blogga något igår kväll, eftersom jag kom hem ganska sent, åt och duschade innan jag gick och la mig. Men jag tänkte skriva hur det gick igår idag :D R
Det var andra gången med Princess, och vi skulle egentligen rida serpentinbågar över bommar, men vi jobbade på stora mittvolten hela tiden istället. Det var kul.. tappade tålamodet några gånger och blev frustrerad vissa.
Men våran ridlärare blir bara bättre och bättre i mina ögon och hon kom med väldigt bra tips. Princess gick i form lite grann då och då och det var väldigt roligt!
 
 Vi tränade på att flytta ut och in rumpan medans vi fortfarande var kvar på volten. Princess var väldigt stel, läraren sa det också, men det var jäkligt kul för att jag fick väldigt mycket feedback och visst vissa gånger trodde jag inte ens på henne.. när hon sa ''Bra!! Känner du där?'' så svarade jag bara ''Nej.''
Men hon sa såhär, vilket gjorde mig glad.. ''När jag säger att det är bra, så tro mig.. det är BRA.''
Men hon är väldigt bra på att peppa och det är bra.
Och sedan efter lektionen sa hon en sak till mig som värmde :)
 
 Nästa vecka är det hoppning! Faktiskt väldigt taggad! Och samma vecka kommer det antagligen komma en ny video på Princess... Har fått videos från igår och förra veckan och kommer antagligen få det nästa också, så då kommer det en video <3
 
                  Men ni får ha det så bra.. ska sova snart <3 (eller ja man kan ju låtsas)
 
Just det.. har lite små ryck just nu. Jag tappar greppet om en sak och kissar typ på mig när jag tänker på det.
  Och det är tanken på egen häst. 
 
Men kommer inte skriva om det just nu.. kanske senare ;)
 
Jag och en Nordsvensk vid namn Lilja (tror jag) i Sundsvall förra året <3
 

//VICTORIA
 

Tänkte redigera bilder men fahk it

Jag har suttit ett bra tag nu.. och letat efter bilder att redigera som är tagna av min canon.
Redigerade en och nu pallar jag fan inte mer. Får bara fatta att jag inte är bra på att redigera -.-
Asså jag vill ha läsk.. att Isabella sitter och dricker cola och äter choklad hjälper inte. xD
Här är bilden i alla fall.. <3
  (blogg.se förstörde kvalitén.. fan)
 
Men aja.. Sitter, som ni kanske fattade, och skype:ar med Bellisen. 
Deprimerad över att det är söndag kväll och att jag har skola imorgon. VILL HA LEDIGT RESTEN AV MITT LIV.
Jag börjar bli den lataste, tråkigaste människan i hela världen. Allt jag vill är att vara i stallet och titta på youtube.  Great Great.
 
Men i alla fall, ska se om vi har mjölk hemma.. kanske något gott :DD
 
//VICTORIA

Herregud..

Asså förlåt okej!!!  Jag suger på att blogga!
Jag har loggat in, gått in på 'Skriv nytt inlägg' och sedan kommit på något ''roligare att göra''..  -.-
JAG VET!
Men i alla fall. Ska bli ändring nu. NU.
 
... Okej imorgon kommer somna.. 
 
 
//VICTORIA