Galen dag i stallet

Hej alla isfläckar! 
Idag var jag i stallet! Ingen ridskola, läger eller kalas, men vi fick lov att komma dit och jobba och även rida! Så såklart åkte vi dit.
Kom dit sent idag, runt 20 över 8 bara för att det var så himla halt. Och hela stallplanen var en skridskobana typ!  
Vi var där med Linnet och :-), så dom gav hästarna frukost innan vi kom, sen gick vi tillsammans ut till arbetet.
Linn och Tessan gjorde höpåsar medan jag och :-) försökte mocka hagarna. Det gick skit alltså, kunde inte få loss någonting! Så vi lät det vara i hopp om att det skulle smälta och bli lättare. 
Så vi gjorde vattenhinkarna istället. 
Vid 10 skulle hästarna egentligen ut i hagen, men isen gav sig inte, så dom fick stanna inne. Vi mockade och gjorde klart. Sen så gjorde vi typ 2 hagar och mockade dom då alltså. 
Just det! Tingeling den skiten smet ut! När vi skulle mocka hennes box smet hon ut ur boxen och ut ur stallet. Utan grimma. Hon blev nog rätt så chockad att det var så halt, så hon kom inte långt! Linn tog tag i hennes hals medan vi hämtade hennes grimma. 
Dagen var ganska lugn efter det. 
Eller?? xD 
Nepp!
När vi skulle rida så fick vi ta hästar som inte hade blivit skodda. Tessan ville inte gå ut på isen så hon struntade i att rida, vilket blev vår räddning! 
Jag hade Asterix, :-) hade Tequila och Linnet hade Prinsen. Efter bara 5 meter kanske, så började hästarna och vi halka. Tequila var även när på att ramla flera gånger. Då fick såklart :-) panik, vilket vi alla fick, och så råkade hon skrika till, vilket fick Asterix att kasta sig runt och halkade till han med. Sen stod vi still ett bra tag, jag stod mitt ute på plan is, och Korven och Tequila stod precis innanför en grushage, där det inte var så halt. (Prinsen hade också halkar ganska ordentligt.
Sen kom Tessan till undsättning och hämtade grus från en hög längre bort och skapade en väg in. Jag och Linn kom in med våra hästar medan :-) väntade. Sen tog Linn över Tequila, men då fick hon typ flip och sprang rätt ut på isen. Hon halkade såklart. 
Vi gjorde en tjockare väg med grus, så hon kunde ta det lite chill. Då skötte hon sig jätte bra. 
Ja det var väl det! 

Får fortsätta skriva sen, ska se på bio!


//VICTORIAKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback