||-Sjöstjärnans Ridläger-||

Jag vet inte varför jag gör sådana raka streck i början och i slutet av själva ämnes..raden. xD

Som jag skrev i inlägget före, så lägger personer som är på sjöis nu, upp bilder på facebook.. från sjöis då x)
Och jag sitter och glooooor på dom!  Typ lever mig in i dom :P För jag längtar så jävla mkt så det inte är sant!
Nej, eftersom jag har ett sjöisryck nu, kan jag skriva lite om just sjöis då! :D   Here it comes!

Långt ute på landet med en egen badsjö finns ditt hästparadis. Där får du uppleva ett riktigt ridläger, med allt som hör till... Härliga uteritter, mysiga baddagar med hästen och massor av annat som gör din ridlägervecka jättekul.
Sjöstjärnan drivs av familjen Hultgren på en unik plats, Hylsåsens gård som har funnits i familjens ägo sedan 1909. Här har det bedrivits ridlägerverksamhet sedan 1969 och kallades fram till 2002 för stall Sjöhästen. Detta skapar en lång och gedigen erfarenhet från ridläger, vilket har gett oss det kunskaper kvalifikationer som behövs för att kunna skapa ett ridläger som ger dig härliga upplevelser och minnen för livet. Vårt engagemang ger dig trygghet. Vi finns alltid här för dig.
Välkommen till sjöstjärnan. Vi ger dig härliga minnen, och dina föräldrar
trygghet!

Wonderful hah? :D
Men det går egentligen inte att beskriva sjöis i oooorrrrddd.. MAN MÅSTE ÅKA DIT! <3
Och om 21 ynka dagar är det min tur.. 
Ska jag säga vad man gör när man kommer dit?! :D  Ja, det gör jag! Men kortfattat! ;)
Btw... det blir hela första dagen xD

När man äntligen kommer fram till sjöis, det första man KAN göra, är att glo och njuta av allt!
Sen packar man ut sitt bagage och rotar fram sin ''sjöis bekräftelse'' som du måste ha när du ''checkar in''. Sedan går ni till recentionen som finns i ett sort vitt hus. Lämnar fram sin bekräftelse och säger sitt för-efternamn. Man blir placerad i en stuga.. Gullvivan, Solen, Rosen eller Hästhoven. Man går till sin stuga, väljer en säng och bäddar! Man kan bädda på kvällen också, men det är skönt att ha det gjort!
Sedan kan man göra lite vad man vill!  Man kan titta på det förra lägrets avslutning.. hälsa på alla hästar eller hälsa på dina rumskamrater! Sedan, när klockan slår 13.00 är det samling på stalllverandan. Där står nu Henning och alla ledare! Man blir placerad i en ridgrupp, som detta året heter ''Smurfarna, Tomtarna, Pyslingarna, Troll och något mer. Man går sedan, med sin ridgrupp, till stallen! Nu är det hästutdelning!! 
När man har fått sin häst, börjar man borsta, för snart är det dags för den fösta ridlektionen! Ledarna ropar när det är dags för sadling, det kan låta ungefär såhär; TOMTARNA SADLAR SINA HÄSTAR.
Dom ropar alltså eran ridgruppsnamn så att alla vet när dom ska sadla! Sen ska man tränsa, eran ledare ropar igen. 
Eftersom hästarna står i spiltor, får man smidigt försöka vända hästen, med ansiktet utåt. (Det är jättelätt.. jag bara överdrev lite). Sen följer man efter sin ledare till manegen man ska rida i. Det finns ingen inomhus bana, även om det regnar rider man ute. När man har börjat rida får man känna efter om, Är den här hästen tillräkligt pigg? Känns det som vi passar ihop? Annars får man byta, med en annan missnöjd i gruppen. Men om ingen annan är missnöjd, får man vänta till lektion 2. Då man kan prova en av reservhästarna. 
Sen när man är nöjd, blir allting jätte bra. Efter första lektionen är det mat.. Sen är det siesta! Det är den ända stunden då man inte får vara i stallet, för då ska även hästarna vila! Sen - Lektion 2.    
Sen på kvällen, ska man släppa ut hästarna i hagen. Det finns många hagar, det finns dom som är nära, då leder man hästen dit. Men det finns även några längre bort. Då rider man barbacka dit, med grimman under tränset. Det är heeelt underbart att rida barbacka till och från hagen, men när man rider till, så blir det lite tråkigt eftersom man inte får se sin pålle mer på den dagen. Sen..mat igen? Sen stallstädis! Då ska man städa stallet sin häst bor i, Stall 1, Stall 2 eller Stall 3! PS, man får pluspoäng om man sjunger! HÖGT! Sen när det vinnande stallet ropas upp, öppnas kiosken! Det vinnande stallet får då gå före i kön! Haha! Sen är det slapptime, då man kan äta godis.. ja vad som helst! Sen är det kvällsaktivitet! Det kan vara Brännboll.. Tipspromenad.. Ja vad som helst egentligen! Sen är det dags att göra sig i ordning för kvällen, då klockan är runt 20 - 21. För att lamporna ska vara släkta 22.00. Och egentligen ska alla sova då... det är det INGEN som gör! Alla pratar om sina hästar.. om allt roligt dom gjort! Men man brukar inte vara uppe mycket längre, då man somnar av ren utmatthet, ingen jobbig trötthet.       SJÖIS RULES <3
'


Detta blev det längsta inlägget ever! xD Hoppas att det var OK att det jag avslöjade så mycket om sjöis, men kunde inte låta bli <3

Nej, nu ska jag äta frukost! 
Puss:***



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback